Kantar İnşaat’tan istihdama destek

İnşaat sektöründe 22 yıldan beri faaliyet gösteren Kantar İnşaat, ekonomiye destek ve istihdam seferberliği kampanyaları kapsamında yatırımlarını artırma kararı aldı. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kantar, “Ülkemize ve milletimize karşı bizimde sorumluluklarımız var. Bu hassas dönemde hepimiz üzerimize düşen görevi yapmak zorundaydık” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu zor ve sıkıntılı dönemin, el birliğiyle aşılması için herkese görevler düştüğünü belirten inşaat sektörünün tecrübeli ismi Ömer Kantar, “Özellikle inşaat sektörünün, ekonominin lokomotif sektörü olduğunu kabul edersek, bizim sorumluluklarımız daha da artıyor. İşsizliği azaltacak en önemli sektör, inşaat sektörüdür. Bu düşünceden hareketle, elimizi taşın altına koyduk ve şehrin değişik bölgelerindeki farklı projelerimizi aynı anda başlatma kararı aldık. Mevcut çalışan sayımıza yeni takviyeler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Gerek ekonomiye katkı, gerekse hükümetin başlattığı istihdam seferberliği kampanyalarına bu şekilde destek kararı aldık. Hem sektörümüzü hem de ülkemizi güzel günlerin beklediğine inanıyorum” dedi.

Kantar İnşaat olarak bugüne kadar yüzlerce aileyi ev sahibi yapmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Ömer Kantar, sektörünün içinde bulunduğu durumu da değerlendirdi. Kantar, “Şu anda sektörde maliyetlerin yüksek olduğunu biliyoruz. Özellikle 2016 yılının son çeyreğindeki döviz kurundan kaynaklanan maliyet artışlarının hiçbirisi, satış fiyatlarına yansıtılmadı. Konut almayı düşünenler için, şu an piyasaların uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Mayıs ayı itibariyle sektörde bir hareketlenme olacağını tahmin ediyorum. Özellikle yeni yapılan konutlarda, bugünkü rakamlara konut satışı mümkün olmayacak. Bu açıdan baktığımızda, konut almak isteyenlere acele etmelerini öneriyorum” dedi. 

Kaynak Linki