Kantar İnşaat, bölgesine değer katan projelere imza atıyor

İnşaat sektöründe 22 yıldan bu yana sayısız projelere imza atan, sektörün tecrübeli isimlerinden Kantar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kantar, inşaat maliyetleri artmasına rağmen, konut fiyatlarında ciddi bir artış olmadığını belirterek, konut alımı yapanların kesinlikle karlı bir yatırım yapmış olacaklarını söyledi.

Sektörde bir daralma olduğunu ancak bunun uzun soluklu olacağını düşünmediğini belirten Kantar, "Kantar İnşaat olarak projelerimize peş peşe başladık. Gaziantep’in önemli bölgelerinde beş ayrı projemiz devam ediyor. Bizim öngörülerimiz, sektörde işlerin açılacağı yönünde. Önemli bir detay ise hükümet sektördeki bu daralmanın farkında. Bunun önlenmesi adına adımlar atılıyor olması da bizim için önemli” dedi.

“Konuta talep her zaman olacak” diyen Kantar, “Sektördeki durgunluk, ihtiyaç olmamasından değil, içinde bulunduğumuz tedirginlikten kaynaklanıyor. Nüfus artışı devam ettiği sürece, konut ihtiyacı da her zaman olacaktır. Dolayısıyla istihdam sağlandığında ve güven ortamı oluştuğunda, talep artışı yaşanacaktır. Hatta mevcut yapılan stoktaki binaların bile yetersiz kalacağını söyleyebilirim. Geçmişte de bu tur durgun dönemler yaşandı ama uzun soluklu olmadı. Bu dönem de geride kalacaktır” şeklinde konuştu.

Maliyetler azaltılırsa, sektörün canlanacağını savunan Kantar, “İnşaat maliyetleri çok yüksek. Bu maliyetlerin azaltılmasına yönelik adımlar atılabilir. Tüketicilerin konut kredileri kullanmasının önündeki zorluklar kaldırılmalı. Hükümet bu konuda bankalara çağrı yaptı ama bu çağrıya genellikle devlet bankaları uydu. Konut kredilerinde faiz oranlarını devlet bankaları düşürdü ama biz özel bankalarında bu yönde adımlar atmasını beklemekteyiz. Başka teşviklere gelince, maliyetler azaltılabilir. Bazı vergi ve harçlar, iskan ve tapu masraflarında kolaylıklar sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

Piyasanın şu anda alım için uygun olduğunu dile getiren Kantar, “İnşaat şirketleri, artan maliyetleri, fiyatlara kesinlikle yansıtmadılar. Konut sahibi olmak isteyenler, bu durumu fırsata dönüştürsün. Ayrıca şu da bir gerçek, gayrimenkule yatırım yapan kim olursa olsun, kesinlikle zarar etmez. Gayrimenkul her zaman kazançlı bir yatırım aracı olmaya devam edecektir. Halkımız bu dönemi iyi değerlendirsinler. Önümüzdeki süreçte hareketlilik bekliyorum. Şu anda konut sahibi olmanın tam zamanı olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Haber Linki